Klippt x 2

Hej igen,

Ännu en vårdag med sommarvärme har passerat. Nu när klockan är över elva på kvällen är det är fortfarande 15 grader varmt ute. Älskar denna sommarvärme. Vi är inte alls bortskämda med såna här fina dagar, så det är bara att njuta av var stund man får utomhus. Som i förmiddags...

Då njöt jag av solen ute i min mors trädgård i Tibro. Gräset var riktigt långt, så det var hög tid för klippning med andra ord. På sina ställen var det så långt att jag fick svepa över mattan ett par tre gånger med klipparen. Fyra ibland... Den nästan 1.700 kvadratmeter stora trädgården tog därför extra lång tid att få i ordning - men det blev bra. Och nästa gång kommer gräsmattan bli ännu bättre! 

Det brukar nämligen ta några gånger i början av säsongen innan gräset liksom är med på noterna. Grannarna har robotklippare som rullar var dag, och de har otroligt fina gräsytor. Fast jag gillar faktiskt att använda gräsklipparen. Det är som terapi och jag får känna att jag skapar något och gör någon glad av det jag åstadkommer. Det känns najs. Men jag var aningen orolig för all pollen jag utsattes för då jag klippte. Stora gula moln bildades när jag var i närheten av buskar och träd, men det blev aldrig någon större allergireaktion. Skönt det!




Blev ett riktigt bra träningspass det där med gräsklippningen också. Hela kroppen var aktiverad och eftersom självdrivningen inte fungerade till etthundra fick jag slita mer än vanligt. Svetten rann över hela kroppen, så det var ju bra att jag hade tagit med mig ombyte och kunde duscha och fräscha upp mig innan mer skulle göras. Behövde till exempel handla åt mor också och då ville jag ju helst slippa gå in svettig och eländig i Ica-affären.

Men nu var det inte bara gräsmattan hemma hos mor som var i behov av klippning. Mitt eget hår var också alldeles för långt och jag hade redan på morgonen bokat tid på nätet hos frisör Gilbert på Salong Vasa i Skövde. Egentligen hade jag småpanik över mitt långa hår redan förra veckan men jag fick ge mig till tåls, då han inte hade några tider som passade mig den veckan. Han gjorde sitt jobb väl i dag, fastän det var måndag, och det var riktigt gôtt att bli av med det där långa och tjocka håret. Nu blir det betydligt skönare att möta sommarvärmen. Om gräsmattan kunde tänka hade den nog sagt samma sak efter att blivit klippt. :)

Men nu tackar jag för mig denna dag. Hej då!




Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet