Stegrande löpning och pollenallergi

På torsdag ska jag försöka springa 15 kilometer i ett tempo runt fem minuter per kilometer, gärna något snabbare. Det är absolut ingen självklarhet att jag lyckas med det - men ett försök ska det bli i alla fall!

Förhoppningsvis blir vi några stycken på torsdag. Det är lättare att hålla tempo när man springer tillsammans med andra som kan hålla ungefär samma fart. Bra draghjälp åt varann. Är du en av dem som vill följa med så kom till entrén vid Arena Skövde klockan 16:30 på torsdag - så kör vi!

Som en aptitretare till torsdagslöpningen tog jag i kväll en kort löprunda med stegrande tempo för varje kilometer. Det var första gången jag sprang på detta sätt och jag började med att gå ut långsamt i en lång backe och den första kilometern hamnade på 6:08. Lagom tempo för uppvärmning tyckte jag, och så ökade jag tempot på nästa kilometer och ytterligare lite till på nästa osv. Den sjunde och sista kilometern sprang jag på 4:18. Det var rätt tunga och stela ben jag släpade på passet igenom - men det var ett intressant och ganska kul träningsupplägg. Kan jag verkligen rekommendera er att testa.

Pollen från Skövdes almar härjar vilt i luften just nu...

På den mer besvärliga sidan känner jag av min pollenallergi ganska ordentligt nu. Den liksom kilometerintervallerna är stegrande. Ögonen har börjat rinna och klia. Det är ganska jobbigt och ett tydligt tecken på ökande pollenhalter i luften. Enligt pollenrapporterna är det mest alm som härjar här i Skövde just nu. Tydligen vanligt att vi med björkpollenallergi reagerar på alm också. Än så länge har det inte varit värre än just problemen med ögonen plus att jag nyser en del. Å så får jag en lätt rödflammig svullnad i ansiktet och blir lite tröttare än normalt. Men det är inte alls lika illa som förra året då jag hade riktigt svårt att andas och orken var allt annat än önskat. Det var svårt att få till nån vettig träning då. Men vem vet - det kanske blir än värre när björkpollensäsongen slår till med full kraft. Fast jag står redo med ännu mer mediciner...


Dagens Wing for Life kapacitet/resultat:
 20 kilometer på 1.48:00
 
[Dagens träningspass omvandlat till ett realistiskt resultat i Wings for Life World Run]

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet