Skön promenad bland blommorna

Löpning är inte allt! Promenader är också jättebra och i dag njöt jag av en kort skön vandring på Ryds ängar tillsammans med Selma. Vitsipporna blommar ut alltmer för var dag som går och nu var det riktigt vackert där...

Delar av Ryds ängar bjuder på fina löpstigar



Det blev en lugn och fin promenad i denna sköna natur. Lagom motion på viloveckans andra vilodag - som denna vecka annars bara består av två löppass och två styrkepass. Solen lyste från en klarblå himmel och fåglarna sjöng sina allra gladaste sånger. Bäcken porlade och ängarna stod i blom - mest av vitsippor, blåsippor och vårlök. Snart blir träd och buskar ännu grönare, gullvivorna och körsbärsträden blommar ut och korna får vandra fritt i hagarna. Då är det riktigt fint!

Bortom grinden...

Lite bus över stocken


Men det var som sagt väldigt vackert på Ryds ängar i dag med. Det var ett tag sedan jag var här och jag kom att tänka på att det borde vara ett riktigt fint ställe att springa på. Fina kuperade skogsstigar och möjligheterna till att välja stigar är stora. Det får nog bli att dra ihop ett gäng och åka dit. Men närmast på tur, då det gäller grupplöpning, är att hänga med "måndagsgänget" på Lila milen med stavar i hand. Själv tänkte jag föreslå skidgång i brant uppförsbacke senare i veckan. Ni som vill hänga med på denna samlas vid slalombackens nedre parkering på onsdag klockan 17:00. Medtag egna stavar (Micke har lovat att ta med några extra stavar ifall nån saknar, i "värsta fall" får man gå utan). Ett garanterat pulshöjande pass där du även styrketränar stora delar av kroppen. Sms-påminnelse till löpargruppen kommer i helgen.

Bonusläsning: "Fem stjärnor till Vasaloppscentret"

I morgon ska jag premiärspringa mina nya skor. De orange, ni vet... Jag har en ledig helg framför mig - fredag, lördag, söndag - och det var längesen jag hade en långledigt så (känns det som). Ska bli så himla skönt!!! Önskar er alla ett härligt veckoslut!
"Ja, ja... Ta den där bilden nu då..."


Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet