Tränar visst mer än jag skriver...

Hej på er igen. Det är visst mer sällan som jag är inne här på bloggen å skriver nu för tiden men det går lite i vågor det där. Just nu är jag inne i en sparsam skrivperiod - men vad gäller träning så är jag minst lika aktiv som tidigare.

Sen jag skrev här senast så har jag hunnit avverka 28 kilometer löpning innehållande 556 höjdmeter och ett gympass. Löpningen i söndags bestod av tre tuffa backintervaller upp mot Billingehus. Jag startade vid Billingstorps förskola och sprang tre stycken femhundringar tills jag nådde hotellet på toppen. Det var tufft men jag tog aldrig i så där mycket att jag vek mig. Prickade 5:46-tempo på de två första intervallerna och 5:40-tempo på den sista. Men då var lutningen endast tuff en kort bit innan det planade ut sista biten mot hotell Billingehus. Annars handlade det om medellutningar på 9-10,5 procent, i blåst och regn... :) Nästa gång jag springer samma sträcka så ska jag korta ned den lite. Springa uppför tills motlutet slutar strax före Billingehus. Då blir det tre intervaller om ca 390 meter och en medellutning på hela 9,6 procent (8,6/8,4/12 %).

Jag börjar faktiskt gilla backträning mer och mer. Tror att det beror på att jag lärt mig ta det lite lugnare uppför. Märker att det går hyfsat fort ändå. Efter jobbet i går tog jag på mig pannlampan och tog ett lugnt pass upp för Strupen och Lila milen efter det. Det var lite svårt att urskilja underlaget bara. Ibland när stigen såg hur bra ut som helst i pannlampans sken så visade det sig att det var lerigt och blött å man slirade till lätt. Men det var en trevlig tur och jag fick ihop drygt 17k och 330 höjdmeter.

I dag blev det ett pass på gymmet med skivstången. Det kändes ganska lätt så jag börjar nog bli redo för lite mer tyngd på stången. Men att göra chins är inte lätt. Ett par halvdåliga är vad jag klarar av just nu. Både vad gäller skivstång som chins så märks det att jag har vissa problem med min vänsterarm (handleden). Jag får inget riktigt bra grepp utan det blir gärna lite snett. Det resulterar i att min vänstra sida inte får riktigt lika bra träning som min högra. Allt beroende på en trafikolycka för många, många  år sedan.

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet