Tapas och korta backintervaller

En ledig dag som var uppbyggd liksom många andra. Långpromenad med Selma. Besök hos mor. En tupplur på eftermiddagen och på kvällen lite fredagsmys...

Fredagsmyset bestod av två delar - först med intervall-löpning i backe (så kallat fredagsfys) och sen med lite god mat i tv-soffan hemma. Kände mig som en ny människa efter löpningen. Började med några kilometers uppvärmning i hyfsat tempo (4:44), följt av tio stycken etthundra-meters-intervaller på den nya cykelbanan utmed Simsjövägen här i Skövde. Uppförsbacken mot 49:an (Skaravägen) har perfekta förhållanden för korta intervaller. Lutningen där jag sprang är cirka två procent (fem procent lite längre upp i backen) och kvällen till ära nyasfalterad och blöt vilket gjorde att fästet var lätt klibbigt och helt fantastiskt. Fick bra tryck i varje steg.

Jag tog i ordentligt men inte överdrivet. På den sjunde intervallen bestämde jag mig för att inte ta i - men inte slöa heller - utan springa snabbt med en behaglig ansträngning (på Borgskalan skulle jag nog säga 12 på denna avslappnade referensintervall). Om jag kommer ihåg detta i framtiden så är min tanke att utföra en sådan referensintervall på mina kommande intervallpass också. Kunna jämföra utvecklingen. Bästa tryck blev det i den sista intervallen, som också blev den snabbaste (3:05-tempo). Övriga intervaller mellan 3:21-3:48-tempo.

Fick totalt ihop drygt åtta kilometer - och när jag kom hem så blev det dusch och sen "tapas-kväll" vid teven. Vi hade köpt ett stort fat från Coop Forum som grabbens sambo hade gjort i ordning. Supergott och lagom festligt för en fredagskväll. Vi köpte för fyra men det finns även mindre fat för två personer. Rekommenderas! Till sist vill jag tillönska er alla en riktigt trevlig helg!


Lite fakta:
Intervall, längd/lutning: 100m/ca2 % (1,1 grader)
Intervalltempo: 3:05-3:48
Referensintervall: 3:46-tempo
Medelpuls intervall: 130bpm
Total längd, inkl upp/nedvärmning: 8,55k
 
Ett par bilder först från morgonens promenad med Selma. Boulognerskogen bjöd på härliga höstfärger.


Nyasfalterat och så där lagom klibbigt för att ge ett helt perfekt fäste för snabba backintervaller!
 
Tapaskväll. Doobidoo, Skavlan och Mannen från Mallorca...

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet