Träningspass med fikapaus

Nu känns det i vaderna och benhinnorna! Så pass ordentligt att jag har fått tänka om vad gäller veckans träning. Dagens långlöpning blev istället ett alternativt träningspass som inkluderade en god fika...

Det gör ganska ont i vaderna - och framförallt i benhinnorna - just nu. Troligtvis ett resultat av två tuffa lopp den senaste tiden (Sentrumsløpet och Wings for Life World Run) som var något utöver det vanliga för min del. Dessutom körde jag ett rätt tufft intervallpass i tisdags också. Så nu gäller det att vara lite klok. Låta benen vila från den aktivitet som utlöste smärtorna, nämligen löpning. Men det betyder inte att jag bara sätter mig ner och inte gör något. Nä, istället för min tänkta löpträning så kommer det att bli cykel istället. Började redan i dag och cyklade en runda på 26 kilometer istället för 12-15 kilometer lätt löpning.

Det kändes helt rätt! Tog det väldigt lugnt och hade ingen brådska alls. Cyklade på järnvägsbanken över Billingen till Varnhem. Stannade till på Klostercafét, stod i en jättekö och köpte mig en äppelpaj med vaniljsås och kaffe. Ekologiskt. Det smakade fint i den smålummiga bersån i den soldränkta trädgården. Efter en stund gick färden på järnhästen hemåt igen. Det här var ett träningspass som jag gillade. 'Aktiv vila' när den är som bäst! Nu hoppas jag att den här omläggningen rehabiliterar och hjälper mig fram till stordåd Göteborgsvarvet den 23 maj. ;)



Fika mitt i träningspasset. Ovanligt - men jag gillade det!

Sköna maj... Blomstertiden är här!


En fin dag avslutades på ett bra sätt - med grillat...
 
 
Stretch-övning för värkande benhinnor 


Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet