Mer styrka för bättre sömn

Jag sover ungefär sex timmar per natt - ibland sju. Väldigt sällan så mycket som jag egentligen behöver. Jag vaknar för det mesta av värk i ryggslutet (inte för att jag är utvilad) och behöver då gå upp och röra på mig en stund för att värken ska släppa något. I bästa fall kan jag gå och lägga mig för att somna om igen. Men det är sällan det händer.

Rent allmänt är ryggen bättre eftersom min bål har blivit lite starkare än tidigare. Men kroppen behöver bli bättre! Jag vill inte vakna för tidigt på morgnarna pga ryggont. Jag vill vakna för att jag är utvilad! Styrketräningen är kanon och här tror jag på stor nytta genom den träning jag gör för hela kroppen. De senaste veckorna har det tyvärr blivit för lite styrka, med bara nått enstaka pass per vecka. Har inte kunnat köra på för hårt eftersom jag har besvärats av starka spänningar från axlar och nacke som gått rakt upp i huvudet. Men efter en hel del hjälp av en duktig sjukgymnast är det nu dags att öka på styrketräningen till minst ett par tre pass varje vecka. Och då får det bli i kombination med löpträning om vardagspusslet ska gå ihop. Allt kan inte vara optimalt jämt! Bättre att lägga upp det så här än att det inte blir någon träning alls! Jag var förresten på gymmet i dag. I drygt en timme!

Men jag tror att det finns en del annat att tänka på också. Till exempel att ägna en tanke eller två på hur man står och går, och om ens löpsteg kan förbättras något kanske? Balansövningar och simning är nog bra grejer att lägga in i träningsschemat ibland. Eller en sådan enkel grej att man tänker på att inte bli sittande för länge. Hitta de där små detaljer som kan hjälpa till för en bättre rygg, mindre smärta och skönare sömn... Och med detta inlägg säger jag god natt. Sov gott!

Med störd nattsömn får man ibland hitta alternativ. Som här - en stunds sömn i baksätet i bilen. Det funkade det med...

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet