Firade mor och Kian i dag

En dag för mor blev det i dag. I samband med hennes födelsedag var hela familjen där och firade henne - och samtidigt så firade vi lille Kian som blev en månad just denna dag.


Kian somnade gott hos farfar hemma hos gammelfarmor.
Så här sov han hos mig i mer än en timma. Supermysigt!

Smörgåstårta är gott och vi åt en väldigt god sådan. Till tre-kaffet hade vi sedan tidigare planerat att äta den gamla klassikern med en skiva rulltårta, en klick grädde på den och toppad med bär. Dukade upp bordet med rulltårtsbitarna på ett blankt vitt fat med förgylld kant, la grädden i en kristallklar glas-skål och bären i varsin liten vardags-skål. Sen fick var och en av oss sätta ihop sin egen skapelse - en "Ikea-bakelse" som jag valde att kallade den - en riktig "gör-det-självare..." Då fick ju var och en den precis som man själv önskade. En bakelse, inte bara firade mor och Kian utan också för att hylla minnet av en stor svensk entreprenör. Förmodligen vår allra största.
För ingen av er har väl missat att en av Sveriges mest internationellt kända personer har gått ur tiden? Mannen som skapade det som i dag är företaget som är känt över hela världen. Nyheten om Ikeas-grundarens bortgång kom vid lunchtid i dag och när sonen läste upp det från sin mobil vid bordet måste jag säga att det kom som en överraskning - och ändå inte. Ingvar Kamprad blev en gammal man och han somnade in i sitt hem i Småland på lördagskvällen, 91 år gammal. Det lär säljas möbler och skruvas å donas en hel del hos Sankte Per framöver... Vila i frid.

Från Ikeas hemsida i dagKommentarer

Populära inlägg

Under 50 minuter på milen!

Speciell solståndslöpning i Dalarna

Lila milen - hatad och älskad