Vintersolståndet närmar sig

Hoppade över löpträningen i dag. Mellan-sonen var här å letade julprylar och jag monterade ihop en hylla. Men från det ena till det andra hörrni, och ett ordentligt hopp - det börjar dra ihop sig till solståndslöpning...

Det är ju verkligen en tradition som inte får missas. Vintersolståndet infaller i år den 21 december klockan 17:28. Riktigt bra tidpunkt på dagen ju. Är jag inte lika sjuk som för ungefär ett år sedan så kan ni räkna med att jag är ute å springer då.

Snart vänder det och dagarna blir allt längre igen.

Dagen har för övrigt bestått av tolv timmar på jobbet och... Hm, ja, dagen tog väl typ slut samtidigt som jag "stämplade ut". Selma har varit hemma hos äldste sonen då resten av familjen jobbat hela dagen.

Hyllan (och en obäddad säng) 

Men nu är det dags för några timmars sömn inför en stundande dag med många timmars arbete igen. Vojjne, vojjne...





Mer om solen just nu: Snart vänder det och blir ljusare här i Skövde. Den 21 december är årets kortaste dag.  Just nu går solen ned 15:12 men redan den 19 december blir kvällarna längre (solen går ner 15:13) - och på så sätt kan man säga att dagarna blir allt längre. Men fortfarande går solen upp allt senare på morgonen. Först den 30  december märks det att solen stiger nån minut tidigare än den 27 december, dagen då solen stiger som senast (08:54).



Kommentarer

Populära inlägg

Träningen flyter på

Långlöpning i Tibro

Ångestfyllda SLA-loppet