Kvällspass med hög puls

Jobbhelg igen. Lördagskväll och hemma efter 12 timmar på jobbet. Gick direkt till tvättstugan och plockade ner de nytvättade träningskläderna från torklinan och gav mig ut på en löprunda...

Så fantastiskt skönt det kan vara. Bara en kort och enkel runda - men ack så effektiv. Efter tio minuters uppvärmning kickade jag in tio stycken riktigt snabba intervaller a 30 sekunder och löpvilade lika länge efter varje. Efter den tionde snabba var pulsen så hög att jag inte ens orkade springa de sista trettio. Det fick bli en kort promenad med hög puls istället. Då är man trött! Men det tog som väl var inte så lång tid innan jag kunde jogga igen. En sån vansinnigt effektiv och bra träning! Men nästa gång behöver jag nog inte ligga så snabbt som under 4-tempo på varje intervall. 4:00-4:15-tempo och fler intervaller ger nog minst lika bra resultat för konditionen. Så här i efterhand tänker jag mycket på den skaderisk jag utsätter mig för när jag springer så mycket snabbare än normalt... Jag har sabbat för mig själv förr.

Till sist måste jag också få uttrycka min beundran till alla er ultralöpare som sprang Skövde 6-timmars i dag. Ni som sprang längst kom ju upp i både sex och sju mil. Fantastiskt! Jag har långt kvar innan jag ens är i närheten av något sådant. Tveksamt om jag ens når dit... Bra kämpat allihop!!!



En löpare på Skövde 6-timmars i dag. Tio minuter kvar av loppet. Vilka kämpar! Jag är djupt imponerad av deras prestationer. Tänk att kunna springa så länge... Galet (bra)!

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet