I morgon väntar en kraftansträngning

Det sägs att Kraftprovet i Trollhättan är ett av Sveriges tuffaste stadslopp. Och jag kan tänka mig att det är sant - för de första två och en halv kilometerna bjuder på stadigt uppför, vilket ger löparna mer än 40 höjdmeter direkt - och sen fortsätter det 11,6 km långa loppet med ännu fler backar både uppför och nedför. I morgon ska jag åta mig denna utmaning. Galet!!!

Har länge tyckt att det skulle vara kul att testa detta lopp. Vet inte om jag tycker det längre. Visst, jag gillar backar å så men väderprognosen varnar för högsommarvärme och åska. Ni vet hur luften brukar vara när det är varmt och åska i luften? Passar mig inte alls då det handlar om löpning. Men har jag tur blir det en eller annan regnskur som fräschar upp luften något.

Fast okej, inte gnälla nu - det är bara att köra! Ser det här som ett bra träningspass där pannbenet får sin del av kakan. Inte fel att få lite "tävlingsnerv" också genom att delta i ett lopp. De andra löparna och publiken gör sitt till, på ett positivt sätt. Tänker absolut inte försöka maxa, snarare hålla mig strax under min tröskelnivå, och "ha kul" - så länge jag orkar med denna kraftansträngning...


Trollhättan med klaffbron i centrum (arkivbild)

Kommentarer

Populära inlägg

Träningen flyter på

Långlöpning i Tibro

Ångestfyllda SLA-loppet