Dags att hitta tillbaka till den gamla löpformen

Är framtidens himmel blå eller grå? 

För att hitta tillbaka till den fina löpform jag en gång hade så gäller det att få igång kontinuiteten i träningsupplägget igen. Inte bara på papperet utan i verkligheten också. Funderar mycket på hur det ska gå till för som ni vet har det varit väldigt trögt i år. När man väl trott sig vara på väg tillbaka så har det blivit bakslag. Orken har inte funnits. Nu vill jag inte bara bjuda på en massa gnällinlägg här - anledningen till att jag berättar om motgångarna är att jag tror många känner igen sig och kanske vill vara med och ta del av mina försök att hitta tillbaka. Förhoppningsvis inspirerar jag er här, men det finns en risk att det blir tvärtom.

Nu till en början har jag som mål att löpträna en till två gånger i veckan och styrketräna en gång. Eventuellt löptränar jag först och styrketränar direkt efter (eller vise versa). Då det gäller löpträningen så ska jag ta det lugnt. Det första jag ska göra är att ställa in pulsvarningen på 155bpm (84 % av min maxpuls). Hårdare ska jag inte köra - inte ens på intervaller i backe. Och inte så här inledningsvis i alla fall. Passen får bli ganska korta nu till en början. Jag lär återkomma här i bloggen och berätta hur det går. Håll tummarna för att jag håller mig frisk...

Talade med Bengt på långfredagen och han behöver komma igång med sin träning inför Göteborgsvarvet. Ser fram emot hans sms-utskick i vår lilla löpgrupp. Det var längesen vi var ett större gäng som sprang tillsammans. Sånt är kul ibland (bara det inte blir för ofta, för en ensamvarg som jag), speciellt då vädret blir skönare och det torkar upp i skog och mark.

Kommentarer

Populära inlägg

Långlöpning i Tibro

Träningen flyter på

Ångestfyllda SLA-loppet