Skulle gjort det i morgon...

Det du tänkte göra i morgon kan du lika gärna göra i dag! Så tänkte jag och körde lite löpning i dag istället för i morgon. Men inte helt utan anledning...

Hade kollat in väderprognosen... Eftersom jag jobbar hela lördagen så är den tidiga morgonen eller kvällen enda chansen för löpträning. Prognosen visade att risken för ihållande regn var stor för både lördag morgon och kväll. Så jag tog beslutet att genomföra passet i dag istället. Fick några regnstänk i början men sen höll det upp på resten av min korta men ansträngande löpning.

Jag var lite seg i benen efter onsdagens och torsdagens träningspass - och ganska så trött i huvudet efter dagens tolv timmar på jobbet. Men det funkade och jag fick ihop totalt sex kilometer innehållande fyra snabba intervaller om en och en halv minut vardera. Sprang SLA-banan igen och intervallerna la jag såklart på den mest utmanande delen. Och trots att det var väldigt kämpigt så lyckades jag hålla någorlunda fart i varje intervall. Det var nog tack vare att jag hade planerat in en lång vila (två minuter) efter varje intervall. Det mådde min kropp bra av. Vilan gjorde att jag lyckades hålla bättre fart i mina intervaller! Jag tycker annars att jag stannat upp lite i det som gäller hög fart - men det bekymrar mig inte. Tror det mest beror på att jag tränar för årets mål - att bli uthålligare och tåligare för att orka springa längre. Då springer jag inte speciellt fort. Än... Men jag springer betydligt längre över tid än vad jag gjorde förra året, och det utan att ha dragit på mig några skador (peppar, peppar) - vilket jag ser som oerhört positivt.

Här hemma har vi fått ett par rum uppfräschade med nya parkettgolv, nymålat och omtapetserat. De lite mörkare tapeterna har bytts ut till nya ljusa. Ett av rummen ska bli ett gästrum och dottern har lovat att skapa ett konstverk som vi kan hänga upp på väggen där. Vi har talat om en idé och jag kan inte tro annat än att det kommer att bli bra. Ska bli spännande att se...

För mina FunBeat-vänner:
Gästrummet ska snart möbleras

Kommentarer

 1. Lång vila...
  Skakar i vredesmod

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behöver ni inte göra. Det passade mig bra just i dag. Jag var trött och behövde lång återhämtning för att behålla löpsteget och farten i varje intervall. Det var med nöd och näppe som jag grejade det, som det var... Förstår ni. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg

Under 50 minuter på milen!

Speciell solståndslöpning i Dalarna

Lila milen - hatad och älskad