Inlägg

Visar inlägg från mars, 2012

Längesen nu

Bild
Nu var det så längesen jag skrev något här så man får nästan skämmas. Tar nu tillfället i akt och berättar att min träning pågår som vanligt. Gym 2-3 ggr per vecka, simning minst 1.000 meter 1 ggr per vecka och så löpning förstås. Mitt mål är att köra den 3 ggr per vecka, utomhus, men där är jag inte riktigt än. Blir en del på löpbandet men det är inte detsamma tycker jag - så det räknas inte riktigt. Har i alla fall varit ute på lite halvlånga turer (6-7 km), intervall-turer och lite backträning. Senast en trekilometerstur med 4,43-tempo. Nu är det bara att köra vidare med en mix av olika löpträningar, där även längre och lite långsammare distanser ingår. Att kunna hålla milen i ett 4,45-tempo vore gött. Jag siktar på det så får vi se hur det går.

Söndagsjogg

I dag på förmiddagen knöt jag på mig löparskorna igen och tog en mycket lätt jogg tillsammans med hunden. Härligt vårväder och 6,40-tempo i 5 km på asfalt kändes riktigt bra.

Bästa Billingen

Bild
En riktigt skön stund blev det på Billingen i går! Löpning ca 5 km med ett par korta sträckor gång, ty formen var inte riktigt i fas med motivationen. Underlaget var för det mesta bra men bitvis var det lerigt, isigt och med en del partier av snö. Men det är skönt att äntligen kunna ge sig ut i terrängen och njuta... Billingen är en suverän plats att träna på och tiden i går blev lite drygt 26 minuter, vilket jag ändå får vara nöjd med. Avslutade mitt pass med en lång stund på gymmet. Styrka och löpband.

I fas igen!

Bild
Vandring uppför och på berget (och där delar av lila milen = backig) under eftermiddagen, och nu i kväll ett par timmar på gymmet. Har kommit tillbaka till normalvikter och antal repetitioner på övningarna - och på löpbandet kunde jag hålla en hyfsad fart i en kvart. Nu är det bara att öka!!!

Helskön vårdag

Bild
I dag var det verkligen vår i Skövde! Soligt, varmt och lite vind. På nått sätt skulle det utnyttjas. På förmiddagen las tiden på grötfrukost, gym och simning. Efter lunch en långtur med Selma. Cirka en mil totalt. Vi tog gott om tid på oss. Njöt av solen och det som naturen hade att erbjuda. Stannade till och vilade lite, där det var sol och lä. Fikade lite och hade det allmänt bra. Selma passade på att bada bland isflaken i Karstorpsjön. Väl hemma fick jag både torka och blåsa henne torr. Hela eftermiddagen gick åt för promenad - inte bortkastat på något sätt, tvärtom - och nu, så här på kvällen, känns kroppen lagom trött. Sådär skönt trött, ni vet. Kommer nog att sova gott i natt. Karstorpsjön i Skövde.